In 1974 kocht ik mijn eerste Cockerspaniël teef in de kennel "von der Birke". Wendy was een blauwschimmel en fascineerde ons allen met haar vrolijke karakter. Ik werd lid van de Duitse Spaniëlclub. Wendy kreeg op de leeftijd van twee jaar haar eerste nestje. Als kennelnaam koos ik "vom Lilienthaler Gehölz". Jenny en Jonas (uit twee nestjes) heb ik zelf gehouden en we verhuisden samen naar Nederland. Jonas maakte ons het langste blij; hij werd ruim 14 jaar oud.

1991 namen wij afscheid van de Helderse kust en gingen richting Groninger land. Ons 150 jaar oude huis kreeg de naam "Dollardhoeve" en zo was het voor de hand liggend dat onze kennelnaam "van de Dollardhoeve" werd. In de jaren daarop breidde ik mijn "hobby" uit. De Engelse fokkers Mrs. M. Robinson ( Craigleith ) en in het bijzonder Mrs. Pam Walker ( Cardamine ) hielpen mij mijn kennis verder op te bouwen en te verdiepen. Mede door hen ben ik in het bezit van geweldige honden met een fantastisch karakter en in beste gezondheidstoestand.

Onze meute leefde in de grote woonkeuken waar ons dagelijks leven plaatsvond. het was met puppies, puppykopers en bezoek een druk leventje.

Helaas werd in de zomer van 2002 vanwege mijn ernstige ziekte dit succes een halt toegezegd. Ik heb met veel moeite besloten nog maar zes honden te houden en me op de eenkleurige te concentreren. Hierbij vind ik het een uitdaging om naast gezondheid, goed karakter en schoonheid ook bijzondere kleuren te fokken: black & tan, chocolate, chocolate & tan, roodsable en bruinsable. De nestjes zijn vaak kleurrijk, zo hebben wij ook vaak de kleuren: rood, zwart en blond.

Sinds de zomer van 2003 wonen wij in Duitsland, in het prachtige landschap van de "Friesische Wehde", in de buurt van Oldenburg. Lange wandelingen door de bossen houden de hondjes in vorm. In ons nieuwe huis hebben wij ons eerste nestje van Bärli en Jelle al gekregen.

Ik hoop dat ik ook in de komende jaren met mijn puppies mezelf en anderen een vreugde kan bereiden.